Dokumenty

Články

Mediální výstupy

Kde o nás v poslední době psali

Newstream: Firemní dluhopisy neznamenají podvod. Je ale třeba dobře vybírat

Úrokové sazby v Česku postupně klesají a atraktivita dluhopisů se zase mění. Dvouciferných výnosů jako loni se ale už jen tak nedočkáme, říká v rozhovoru pro newstream.cz majitel fondu Českých korporátních dluhopisů Martin Dočekal.

Martin Dočekal - Za Horizont - Podcast Davida Krůty

Hostem první epizody podcastu Za Horizont je Martin Dočekal, odborník na korporátní financování, dluhopisový analytik a majitel Fondu Českých korporátních dluhopisů SICAV, a.s.

HN: Jak si vybrat dluhopis s výnosem deset procent a nebát se, že je prašivý? Prošli jsme pražské burzy

Korporátní dluhopisy přitahují investory vysokými výnosy. Jenže dluhopisy si nejsou rovny, co se týče rizikovosti. Uvědomují si to také poslanci, kteří chtějí zajistit, aby si lidé v rámci nového investičního produktu mohli na stáří kupovat pouze ty obchodované na burze. 

CzechCrunch: Hypotéky byly pro poradce zlatý důl, část z nich se teď vrhla na toxické dluhopisy, říká analytik

Martin Dočekal sleduje dluhopisovou scénu dlouhodobě a říká, že nastává sezóna krachů. Do rukou retailových klientů dluhopisy prý nepatří.

Rozbité prasátko: Jsou dluhopisy bezpečným přístavem pro peníze? Odpovídá Martin Dočekal!

Dluhopisy jsou investiční jistota, místo, kde jsou vaše peníze vždy v bezpečí. Ale vážně tomu tak je? Jak kdy a jak kde. Není totiž dluhopis jako dluhopis.

E15: Tuzemský trh s firemními dluhopisy se kultivuje. Na investory však stále číhají nástrahy

Zejména na menší investory cílily v posledních letech nabídky cenných papírů rozdílné kvality, leckdy od podniků bez historie či vysoce zadlužených firem. 

Newstream: Část dluhopisů zkrachuje, tragédie to ale není, říká dluhopisový analytik

Trh s korporátními dluhopisy se vyčistil. Finanční poradci si vybírají a nechtějí špatné produkty prodávat. Rizikem je nákup dluhopisů po internetu.

HN: Firemní dluhopisy: na co si dát pozor a proč běžným investorům do rukou nepatří

Finanční problémy skupiny Arca, ve které má své peníze i mnoho Čechů, zvýraznily rizika půjčování za údajně stálý výnos. Proč budou následovat další pády podobných firem?

E15: Čtyři miliardy v trapu. Jak (ne)investovat do firemních dluhopisů

Čeští investoři spálili od roku 2013 více než čtyři miliardy korun v prašivých korporátních dluhopisech. Ač podle odborníků nejde o tragické číslo, v příštích měsících přituhne.